По случай Деня на християнското семейство и младеж, кметът Владимир Георгиев изпрати поздравителни адреси и подаръци до 38 двойки, които през тази година честват своята златна сватба | Община Самоков

По случай Деня на християнското семейство и младеж, кметът Владимир Георгиев изпрати поздравителни адреси и подаръци до 38 двойки, които през тази година честват своята златна сватба

Main News Image
Заради усложнената епидемична обстановка, тази година не се проведе тържество за посрещане на двойките и подновяване на клетвите. Всички, които честват 50-годишния юбилей на своя брак получиха коледна звезда и ябълков пай, приготвен от екипа на новата социална кухня към община Самоков. Подаръците им бяха поднесени по домовете от длъжностното лице по гражданско състояние към община Самоков Валентина Манчева.
“Уважаемо семейство,
Тази година Вие празнувате своята Златна сватба. В навечерието на прекрасния християнски празник 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж, приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 50-годишния юбилей на Вашия съвместен живот. Неслучайно той е наречен златен. Златото е неподвластно на времето, не се променя и на практика е вечно. Но за да се превърне в къс, са събрани безброй малки песъчинки. Така и Вие, във Вашия семеен живот, сте имали много прекрасни моменти и емоции, скътали сте свидни спомени, преодолели сте много перипетии, за да изградите този къс самородно злато, който днес олицетворява Вашия съюз.
Петдесет години съвместен живот, в празник и делник, в радости и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Това вдъхва вяра, че любовта и семейните ценности не само съществуват, но и устояват във времето. Такъв пример ни е нужен, за да вярваме в стойността на брака и брачните клетви.
С чувство на възхищение и съпричастност към прекрасния Ви празник Ви пожелавам още дълги години да се радвате на живота. Той да бъде изпълнен с още много благословени мигове и щастие.
Владимир Георгиев
кмет на община Самоков”