Посланикът на Израел у нас Негово превъзходителство Йоси Леви Сфари и президентът на фондация “Америка за България” Нанси Шилър се срещнаха с кмета инж. Ангел Джоргов | Община Самоков

Посланикът на Израел у нас Негово превъзходителство Йоси Леви Сфари и президентът на фондация “Америка за България” Нанси Шилър се срещнаха с кмета инж. Ангел Джоргов

Main News Image

Посланикът на Израел у нас Негово превъзходителство Йоси Леви Сфари и президентът на фондация “Америка за България” Нанси Шилър се срещнаха с кмета инж. Ангел Джоргов. Целта на срещата бе да се запознаят с проекта за възстановяване на Синагогата. Авторът на проекта арх. Любомир Станиславов представи на гостите концепцията за реставрация на сградата.
Основната цел на проекта е адаптация, социализация и превръщането на сградата на Синагогата в неделима част от градската социална среда, като културен център и туристическа атракция.
Кметът Ангел Джоргов подчерта важността на възстановяването на сградата и поясни, че този паметник на културата е с национално значение и заедно със Сарафската къща, са сред забележителностите, които оформят туристическия облик на града.