От началото на тази седмица започна ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа от село Гуцал до пътя за Костенец | Община Самоков

От началото на тази седмица започна ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа от село Гуцал до пътя за Костенец

Main News Image
Пътят от центъра на селото до изхода за Долна баня е изключително компрометиран. Със стартиралия текущ ремонт ще се извърши пълно възстановяване на най-компрометираните участъци. Там, където настилката не е сериозно повредена, се прави изрязване, а на участъците с по-голяма площ – се фрезова и цялостно ще се асфалтира. Целта е с текущия ремонт да се постигне оптимално възстановяване на настилката, което ще направи движението на МПС-та по него по-сигурно и безопасно.
ℹ️След приключване на строително-ремонтните дейности по този участък, ще се направи изкърпване и на участъци от четвъртокласния път до Ярлово. Това е временно решения, за да се осигури безопасността му до стартиране на основния ремонт. За този път има подготвен проект с издадено строително разрешение., с който Община Самоков кандидатства за финансиране пред Общинския инвестиционен фонд към МРРБ.
Готов е и проектът за основен ремонт на пътя през Горни и Долни Окол, който също е с много компрометирана настилка. Проектът също очаква средства от държавата, чрез фонда за финансиране на общински проекти.