Кметът Владимир Георгиев откри учебната година в училище „Христо Смирненски”, село Радуил | Община Самоков

Кметът Владимир Георгиев откри учебната година в училище „Христо Смирненски”, село Радуил

Main News Image
Кметът Владимир Георгиев откри учебната година в училище „Христо Смирненски”, село Радуил. От миналата година училището е защитено, което ще му осигури допълнително финансиране от държавния бюджет. През тази година бе направен основен ремонт на покрива и бяха поставени окачени тавани, като по този начин сградата ще се запази в по-добро състояние и ще се отоплява по-ефективно. Община Самоков ще подготви проект, за да кандидатства по европейските програми, за внедряване на мерки за енергийна ефективност.
На тържеството по случай старта на учебната година, кметът Георгиев връчи ключовете от новия училищен автобус на директора г-жа Иванка Андреева. Автобусът ще даде възможност повече деца от околните села да имат осигурен достъп до училището, което съответно ще доведе и повече ученици.
Г-жа Андреева показа подобренията, които са направени в коридорите и класните стаи. Получили са и бюра като дарение от хора, свързани с Радуил.
Поставен бе и въпроса за изграждането на нови тоалетни на първия етаж, тъй като в момента се намират в подземния етаж.
Кметът направи оглед на сграда, която е в много добро състояние, съседна на училището. Той заяви, че ще се разпореди максимално бързо да се изготви проект за детска градина и да започне проучване на възможностите за кандидатстване за външно финансиране. Като се премести детската градина в новата сграда, значително ще се подобрят условията за обучителния процес и на децата.