Кметът Ангел Джоргов инспектира ремонта на сградата на Пожарната | Община Самоков

Кметът Ангел Джоргов инспектира ремонта на сградата на Пожарната

Main News Image

Кметът Ангел Джоргов инспектира днес ремонта на сградата на Пожарната. Той се срещна с изпълнителя като на срещата присъстваха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София ст. комисар Георги Иванов, началникът на РСПБЗН гл. инспектор Ивелина Дренска и директор дирекция ТСУ Красимира Костадинова.
Ремонтът се извършва по проект за енергийна ефективност, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2021” със съфинансиране от Община Самоков.
‍♂️Предвидените строителни дейности включват ремонт на покрива и фасадата, с поставяне на изолация и смяна на дограма. Подменят се електрическата и отоплителната системи. На самата сграда, тъй като е строена отдавна, се наложи да бъдат извършени и укрепителни дейности, които бяха обсъдени на днешната среща. Мерките за енергийна ефективност в сградния фонд, освен комфорт за служителите на Пожарната, ще имат сериозно отражение и върху бюджета, поради дългия отоплителен сезон.
‼️Заради ремонтните дейности по саниране на северната страна на сградата на Пожарната, ул. „Бачо Киро” ще бъде затворена от понеделник /25.03./за срок от две седмици.