Днес кметът Владимир Георгиев, директора на дирекция ТСУ Красимира Костадинова строителния направиха оглед на обект – “Изграждане на паркинг при бл. 35 в кв. “Самоково” | Община Самоков

Днес кметът Владимир Георгиев, директора на дирекция ТСУ Красимира Костадинова строителния направиха оглед на обект – “Изграждане на паркинг при бл. 35 в кв. “Самоково”

Main News Image
Днес кметът Владимир Георгиев, директора на дирекция ТСУ Красимира Костадинова строителния направиха оглед на обект – “Изграждане на паркинг при бл. 35 в кв. “Самоково”. Целта бе, преди да се стартира обектът да бъдат обсъдени всички детайли по изпълнението му с ръководството на фирмата – изпълнител. Бяха уточнени входно – изходните пространства на паркинга, позиционирането на паркоместата, зоните за отдих и детския кът. Обсъдено бе отводняването на паркинга, оформянето на околоблоковото пространство от тази страна, както и поставянето на осветлението, след приключване на строителните дейности.
На гаражите от северната страна ще бъдат изпратени предписания за преместването им до улицата, за което общината ще съдейства, за да може да се освободи входното пространство на паркинга. От тази страна ще бъде оформен и подхода към велоалеята покрай река Искър.
Това е петият паркинг, който се изгражда в кв. “Самоково” за последните три години. През 2019 се направиха паркингите при бл. 23 и зад бл. 8. Миналата година нови паркинги се оформиха при бл. 40 и при бл. 33. Тази година, до края на строителния сезон, ще се направи и паркинга при бл. 35, коякто и благоустрояване на цялото пространство. Към всички новоизградени паркинги е поставено и ново осветление.