Днес в храм „Въведение Богородично” тържествена Света литургия отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с местни духовници и духовници от Софийска митрополия. | Община Самоков

Днес в храм „Въведение Богородично” тържествена Света литургия отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с местни духовници и духовници от Софийска митрополия.

Main News Image
Службата е посветена на предстоящия храмов празник на Долномахаленската църква 21 ноември – Деня на християнското семейство и младеж. На службата, по покана на Негово Преосвещенство и на архиерейския наместник на Самоковска духовна околия отец Михаил Колев, присъства и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. В словото си Негово Преосвещенство епископ Поликарп се обърна към г-н Джоргов, като му пожела успешна работа в служба на обществото и много добри дела в полза на гражданите на община Самоков. „Безспорно отговорността Ви е голяма, но Ви желая сили и дръзновение да изпълните очакванията, с които сте натоварен и с Божията помощ и благословия да успявате в начинанията си.