Днес бе открито обновеното детско отделение към МБАЛ – Самоков | Община Самоков

Днес бе открито обновеното детско отделение към МБАЛ – Самоков

Main News Image
На събитието присъствахаха зам. министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, председателят на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров, областният управител на София област Радослав Стойчев, директорът на РЗИ-София област д-р Чобанова, общинското ръководство и общински съветници, директори на общински болници, членове на Ротари клуб Самоков, началници на отделения на МБАЛ – Самоков, педиатри и др.
Управителят на МБАЛ-Самоков д-р Красимира Ковачка подчерта, че реновирането именно на педиатрията показва една голяма отговорност към най-малките пациенти на болницата и целта те да се чувстват уютно, в среда близка до домашната, е постигната. Тя благодари на фирмата изпълнител на строително – ремонтните дейности за прецизното изпълнение, на фондация СИЙД за успешната реализация на проекта „Цветно отделение”, както и на екипа на отделението за търпението и неуморната им работа.
Община Самоков подготви и кандидатства с проект по „Красива България”, чрез който миналата година бе извършен основен ремонт на детското отделение. По този начин значително се подобриха условията, както за пациентите, така и за персонала на отделението. Със собствени средства болницата е закупила обзавеждането и апаратурата за новото отделение. По проект „Цветно отделение” на Фондация “СИЙД”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ бяха изрисувани стаите с приказни етюди.
Началникът на педиатрията д-р Маргарита Томова изтъкна, че децата са бъдещето, на за да бъде бъдещето по-добро е необходимо да се инвестира в здравето му с днешна дата. Зам. министър Златанов поздрави ръководството на болницата и общината за добрата инвестиция, като подчерта, че могат да разчитат на подкрепата на здравното ведомство. Кметът Георгиев благодари на ОбС, че подкрепят инвестициите в здравеопазването, като това дава възможност на общината да инвестира в техника и базата. Детското отделение е поредната такава инвестиция.
Реновираната педиатрия бе осветена от архиерейският наместник отец Михаил Колев. Лентата прерязаха зам. министър Златанов, кмета Георгиев и д-р Ковачка, след което гостите разгледаха стаите за малките пациенти и за екипа. Прекрасните условия, създадени в педиатрията бяха оценени високо от гостите.