Днес бе открита новата площадка в ОДЗ „Звънче” – филиал. Площадката се намира във вътрешния двор на детското заведение | Община Самоков

Днес бе открита новата площадка в ОДЗ „Звънче” – филиал. Площадката се намира във вътрешния двор на детското заведение

Main News Image
Изграждането й се финансира по проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Проектът включва още биоградина, както и поставянето на компостер, чрез който децата ще се приучават към възможностите за оползотворяване на зелените отпадъци. Община Самоков е съдейства за благоустрояването на пространството около площадката. Възпитателите сами са украсили двора, като са аранжирали цветни пространства и са изрисували стените. Директорът на „Звънче” Маряна Лухова благодари на целия колектив за труда, както и на кмета на община Самоков за съдействието. Кметът поздрави с началото на новата учебна година и пожела за всички тя да бъде ползотворна. Малчуганите от предучилищните групи бяха подготвили тържество, с което откриха новата учебна година и обновеното пространство, което им дава възможност за провеждане на занятия на открито.
След тържеството кметът и г-жа Лухова направиха оглед на базата и какво трябва да бъде заложено за ремонт през следващия строителен сезон.