В сряда, на 8-ми февруари, ще бъдат въведени ограничения в движението на автомобили в централна градска част | Община Самоков

В сряда, на 8-ми февруари, ще бъдат въведени ограничения в движението на автомобили в централна градска част

Main News Image
Това е във връзка с тържественото честване на 110-годишнината от Битката при Булаир и 100-годишнината от освещаване сградата на Читалище-паметник „Отец Паисий”.
Представители на Нанационална гвардейска част, заедно със служители на Община Самоков и Читалище-паметник „Отец Паисий” извършиха оглед на терена, където ще се проведе тържествената заря – проверка. Уточнен бе маршрута на шествието, което ще започне от ДНА, ще премине през Ларгото, ул. „Отец Паисий”, „ул. Димчо Дебелянов” и ще завърши пред Читалището.
Във връзка с подготовката на мероприятието ще бъде затворени участъкът на ул. „Проф. Васил Захариев” от ул. „Димчо Дебелянов” до ул. Търговска” и участъкът на ул. „Рилски скиор” от ул. „Търговска” до ул. „Димчо Дебелянов” за времето от 7.00 до 19.00 ч. на 8-ми февруари. Останалите ограничения ще се въведат след 17.00 ч. За да се осигури безпроблемно провеждане на мероприятието и сигурността на гражданите, за времето от 17.00 до 19.00 ч. ще бъдат затворени улиците „Търговска” – участъка от ул. „Димитър Димов” до ул. „Отец Паисий” и ул. „Проф. Васил Захариев” в участъка между улиците „Димчо Дебелянов” и „Търговска”.
Няма да се допуска паркиране на автомобили на улиците „Проф” Васил Захариев”, „Търговска”, „Отец Паисий”, „Рилски скиор” и „Димчо Дебелянов” през целия ден. За преминаване на празничното шествие ще бъдат затворени кръстовищата на ул. „Отец Паисий” с ул. „Македония”, ул. „Отец Паисий” с ул. „Търговска” и ул. „Рилски скиор” с ул. „Димчо Дебелянов” за времето от 17.30 до 17.45 ч. Пространството, определено за граждани е около Голямата чешма, ул. „Търговска” и прилежащите паркинги.
Тържествената заря-проверка ще се проведе от 17.45 ч. до 18.45 ч. На нея ще присъства вицепрезидента Илияна Йотова.
Честването на 110-годишнината от Булаирската епопея и 100- годишнината от освещаване сградата на Читалище-паметник „Отец Паисий” ще продължи с патриотичен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили в салона на Читалището от 19.00 ч.