✨Мраморна плоча, удостоверяваща със златни букви строежа на ОбУ ,,Неофит Рилски“ през 1942г. с покровителството на Негово Величество цар Борис III, вече краси входа на училището. | Община Самоков

✨Мраморна плоча, удостоверяваща със златни букви строежа на ОбУ ,,Неофит Рилски“ през 1942г. с покровителството на Негово Величество цар Борис III, вече краси входа на училището.

️Официалното откриване на плочата направиха Негово Величество Симеон II и директорът на училището г-жа Босева.
Симеон Сакскобургготски изрази вълнението си, че вижда на плочата името на баща си и подчерта, че е много важно да знаем корените си и да помним историята си, защото тя е в основата при изграждане на бъдещето.
,,Вече 46 години ние сме горди наследници на традициите на училището и града ни – учим се, развиваме се, успяваме заедно. Уверени сме, че заедно ще продължим устрема си към знанието, добротворчество и по-красиво бъдеще за нас и децата ни.“ – каза в обръщението си Босева.
Официални гости на събитието бяха народният представител Валентин Милушев, зам.-кметовете Станимира Давидова и Люба Кленова, директори на училища и ученици.
Тържествен водосвет отслужи отец Михаил в съслужение с местни свещеници. Програмата продължи с народни танци и песни, подготвени от ученици от ОбУ ,,Неофит Рилски“.