С вълнуващ, запомнящ се тържествен концерт ученици от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” отбелязаха патронния празник на своето училище. | Община Самоков

С вълнуващ, запомнящ се тържествен концерт ученици от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” отбелязаха патронния празник на своето училище.

,,Патронният празник на нашето училище е повод ние, учителите, преподаващи в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” да погледнем през призмата на изминалата година и да отчетем своите постижения в областите на науките и изкуствата, както и да се радваме на разнообразните таланти на своите ученици. Няма по-голяма награда за един учител от добрия му ученик” – каза в словото си зам.-директорът на училището Цветана Тодорова.
Със стихотворения, много песни и танци, ученици от всички класове се включиха в празничната програма.
Събитието уважиха кметът на Община Самоков инж. Ангел Джоргов, зам.-кметът Люба Кленова ,зам.-кметът Станимира Давидова, Снежана Дамянова, гл. експерт ,,Образование”, директори на училища.
Инж. Ангел Джоргов приветства всички присъстващи и пожела на ученици и учители да бъдат добри хора и да са горди, че са част от историята на най-старото училище в Самоков.
,,Висококвалифицираният педагогически колектив, отличната подготовка на учениците и новаторските решения на ръководството нареждат училището сред най-добрите и извисяват нивото на образование в Община Самоков до висотата на най-добрите примери в страната.” – добави още кметът.