Самоков се включва в инициативата Световен ден на предизвикателството на 28 май, петък от 12.00 часа на площад „Захарий Зограф” | Община Самоков

Самоков се включва в инициативата Световен ден на предизвикателството на 28 май, петък от 12.00 часа на площад „Захарий Зограф”

Събитието е отворено за всички без ограничение и е организирано от учениците от 9 и 10 клас на ПТГ „Никола Вапцаров” с подкрепата на община Самоков и Българската асоциация Спорт за всички.
Заниманията със спорт и общуването бе ограничено дълго време и това доведе до много депресивни състояния сред хората. Jerusalema предизвикателство е събитие за физическа активност, забавление и сближаване в реална среда и справяне със страха,стреса и притеснението от вируса – да се потанцува, макар и на дистанция и да се спазват мерките за отстояние. В условията на пандемията една песен зарази хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит “Jerusalema” вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.
Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2021 се организира от БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ за 28 пореден път с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.
В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение.
Заповядайте да се забавляваме заедно и Разучете стъпките : https://www.youtube.com/watch?v=exc_ucoeDf4