На 9 август, в храм „Успение Богородично“ в Самоков, беше отслужена архиерейска вечерня и бе изпълнен поредният молебен канон към Пресвета Богородица | Община Самоков

На 9 август, в храм „Успение Богородично“ в Самоков, беше отслужена архиерейска вечерня и бе изпълнен поредният молебен канон към Пресвета Богородица

Съборното богослужение оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с местни духовници и духовници от Софийска митрополия. На службата присъстваше и кмета на община Самоков Владимир Георгиев.
След вечернята и молебния канон към Пресвета Богородица, епископ Поликарп произнесе проповед, в която подчерта важни духовни моменти от живота на Божията Майка и изтъквайки добродетелите, с които Тя се украси, призова вярващите да Й подражават. Епископът пожела на всички достойно посрещане и отбелязване на предстоящия празник Успение Богородично, който се явява и патрон на самоковския митрополитски храм.
Негово Преосвещенство благодари на всички, допринесли за духовното изпълнение на поредното Богородично моление. Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост, мир и постоянство в духовния живот.
Благодарност към епископ Поликарп за посещението в гр. Самоков и духовната околия отправи ставрофорен иконом Михаил Колев, предстоятел на храма и архиерейски наместник на околията. Той поднесе на епископа прекрасен букет с цветя.
Присъстващите се поклони пред образа на Света Богородица – “Ширшая небес”