Днес работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Самоков отбелязаха своя професионален празник | Община Самоков

Днес работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Самоков отбелязаха своя професионален празник

На 21 януари се чества Деня на родилната помощ. На тържеството присъстваха кметът Владимир Георгиев, зам. кметът Дончо Зашев и секретарят на общината Ангелина Вангелова.
Работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Самоков отбелязаха своя професионален празник. На 21 януари се чества Деня на родилната помощ.
Д-р Пламен Спасов –началник акушеро-гинекологичното отделение направи кратък анализ за предходната година поздрави и благодари на всички колеги, чиято работа е свързана с поемането на новородените и полагане на грижите за техните майки. Благодари и на управителя на болницата и на кмета на Община Самоков за пълното съдействие и подкрепа , която получават ежегодно, във всеки един момент.
Управителя на болницата д-р Красимира Ковачка благодари на работещите в отделението за грижите, които полагат към най-малките пациенти и техните майки. „Зная, че празникът ви е веднъж в годината, но съм сигурна, че от думите, стократно по-голяма е радостта ви в натоварените дни и нощи, когато срещу вас светят щастливите очи на майките, а вместо думи за благодарност ви посреща неукрепнал детски плач.Бъдете здрави, силни и търпеливи, защото професията, която сте си избрали, изисква много топлота и грижа, обич и себеотдаване.“ На всеки от отделението, както всяка година тя поднесен подарък.
С пожелания за много новородени кмета на Община Самоков Владимир Георгиев подари цветя на всички ангажирани с родилната помощ и изказа, признателност и благодарност за ежедневните усилия на всички акушери и гинеколози. Пожела работата им да бъде съпътствана с много положителни емоции и висока морална и материална удовлетвореност.
По традиция, празненството продължи с възстановка на ритуала „миене на ръце”, изпълнен от началника на отделението д-р Спасов, д-р Иванова, д-р Каримов, д-р Троева, д-р Николов и всички присъстващи акушерки.