В Исторически музей – Самоков бе официално открита документалната фототипна изложба, посветена на личността на лекаря и писател Исак Самоковлия | Община Самоков

В Исторически музей – Самоков бе официално открита документалната фототипна изложба, посветена на личността на лекаря и писател Исак Самоковлия

Събитието е организирано от Исторически музей Самоков, Посолството на Република България в Босна и Херцеговина и Държавния културен институт към министъра на външните работи, които са и негови инициатори. Изложбата е подготвена от Националния музей на книжовността и театъра в Сараево.
На откриването на изложбата присъстваха директорът на Националния музей на книжовността и театъра в Сараево, посланикът на Босна и Херцеговина в България Здравко Бегович, представителят на българското посолство в Сараево Никола Николов, директорът на Държавния културен институт към Министерство на външните работи Снежана Йовева и кметът на Самоков Владимир Георгиев.
Събитието е част от инициативите, посветени на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Изложбата ще гостува и в други български градове, но първото й представяне е в Самоков.