Васил Петров и Ангел Заберски квартет направиха вълшебна „Вечер в музея” с едни от най-популярните песни, посветени на любовта | Община Самоков

Васил Петров и Ангел Заберски квартет направиха вълшебна „Вечер в музея” с едни от най-популярните песни, посветени на любовта

Невероятна е атмосферата на традиционното мероприятие от празничната програма за Празника на Самоков – Вечер в музея. От терасата на музея едни от най-добрите български музиканти завладяват с невероятни изпълнения. В пространството между възрожденската сграда на музея и бароковия стил на читалище – паметник „Отец Паисий” се оформя голяма концертна зала, която се препълва от любителите на качествената музика.
Тази година съчетанието на прекрасния глас на Васил Петров с високото музикално майсторство на Ангел Заберски – пиано, Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Борис Таслев – бас и Венко Георгиев – саксофон, донесе истинска наслада на многобройната публика. В специалната програма, квартетът представиха завладяващи песни от новия албум на Васил Петров ‘Love songs”. От импровизираната сцена на терасата на музея прозвучаха едни от най – популярните световни евъргрийни, посветени на любовта. Самоковската публика в продължение на час и половина се наслади на невероятните изпълнения на музикантите, а след края на концерта, аплодисментите дълго не стихваха.
Директорът на Исторически музей Веселин Хаджиангелов поднесе кошница от името на Община Самоков, Историческия музей и гражданите с дълбок поклон пред изключителния талант и прекрасния концерт, който зареди присъстващите с много положителни емоции.