Преброяване на населението и жилищния фонд 2021 | Община Самоков

Преброяване на населението и жилищния фонд 2021

download

Актуална информация относно преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година:

На 7 септември 2021 година в 0.00 ч. бе даден дългоочакваният старт на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в България

Тогава е отворена Информационна система „Преброяване“ и всеки, който живее постоянно в България, ще може да се преброи онлайн.
Този начин е бърз, лесен, удобен и в условията на пандемия – безопасен. След това срещата с преброител ще бъде само при предаването на уникалния 15-цифрен код, който генерира системата при успешно преброяване.
За да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е необходимо да се регистрираме с валидна електронна поща, ЕГН и номер на български документ за самоличност. Данните от регистрацията се използват само за идентифициране на лицето и не се съхраняват от НСИ. Следва потвърждение на регистрацията – получаваме имейл с линк, на който трябва да кликнем до 2 часа. След потвърждението ще се отвори екран за попълване на електронната преброителна карта. Там трябва да се влезе с имейла и паролата от регистрацията ни.
Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, домакинството и хората, с които живеем в едно домакинство.
Попълването на преброителната карта отнема средно 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, но трябва да сме завършили и потвърдили всяка страница с бутона „Напред“. Ако оставим незавършена страница повече от 30 минути, без да въвеждаме, връзката прекъсва и трябва да влезем отново с имейл и парола.
След успешното преброяване ще получим съобщение и имейл с уникален 15-цифрен код, който трябва да запазим и да предадем на преброителя, когато позвъни на вратата ни.
Подробна инструкция за регистрацията в портала на електронното преброяване можете да намерите ТУК

Преброяване 2021 ще се състои в периода 7 септември – 3 октомври

Министерският съвет на свое заседание прие решение Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България да започне в 0.00 часа на 7 септември 2021 г. и да приключи в 20.00 часа на 3 октомври 2021 година.

Преброяването чрез попълване на електронна преброителна карта ще се проведе по интернет от 0.00 часа на 7 септември 2021 г. до 24.00 часа на 17 септември 2021 година.

Преброяването чрез посещение на преброител на домакинствата, сградите и жилищата ще се извърши от 8.00 часа на 18 септември 2021 г. до 20.00 часа на 3 октомври 2021 година.

Oдобрени кандидати за преброители, контрольори и придружители за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година <<ТУК>>

 

Важна информация:

Сайт на Централна комисия по преброяването <<ТУК>>

Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г

Инструкция за организация подготовак и провеждане на преброяването на населението и жилищния фонд в Република България

Информация за съгласие за обработка на лични данни

– Заповед за определяне на цени/ставки за извършване на дейностите по Преброяване 2021

 

Документи във връзка с набирането на кандидати:

1.Контрольор и преброител

– Заявление-образец

Автобиография-образец

– Съгласие лични данни-образец

– Снимка за документи, документ удосотверяващ банкова сметка и копие от диплома за завършено образования.

2. Придружител

Заявление-образец

– Съгласие лични данни-образец

– Снимка за документи

– Документ удосотверяващ банкова сметка

telefon prebroiavane

 

 

Удължава се срокът за набиране на преброители

 

Националният статистически институт удължава срока за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд до 16 ноември 2020 година.