Синя зона Боровец | Община Самоков

Синя зона Боровец

Уважаеми съграждани,

      От 07.12.2018г. на улиците и паркингите в в к.к Боровец, се въвежда режим за безплатно и платено почасово паркиране „синя зона”. Собствениците на автомобили, живеещи в посочения обхват имат право на безплатно паркиране, като за целта се снабдят със съответния пропуск. Служебно и трудово заетите лица също имат възможност за паркиране при преференциални условия.След като се запознаете с посочените условия и предвид Вашата необходимост и възможности, следва на гише „Деловодство”, в сградата на Община Самоков, да заявите своето желание за издаване на съответния документ, удостоверяващ правото на паркиране в синята зона.

Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на Община Самоков

На улици, площади и паркинги – общинска собственост, може да се въведе режим за платено паркиране “синя зона” на леки и лекотоварни автомобили с максимално допустима маса до 2,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа.
Обхватът и местоположението на местата за платено паркиране се определят, съгласно схема, приета от общинския съвет.

Режимът на платено паркиране е постоянен от 08:00 часа до 22:00 часа във всеки ден от седмицата.

Зоните за платено паркиране се обозначават допълнително с информационна табела, в която са описани условията на паркиране в синята зона; размера на таксата за паркиране и начина на заплащането й; принудителните мерки, които се прилагат.

Обхват на Синя Зона в к.к Боровец

 

Знаци в Синя зона в к.к. Боровец

 

Правила в Синя зона к.к. Боровец

Обхват:    Обхват на Синя Зона в к.к Боровец
Работно време: от 08:00 до 22:00 часа във всеки ден от седмицата
Цена: цена за 1 час престой 1.50 лев с включен ДДС

Начин на заплащане:

Талони за кратковременно паркиране, които можете да закупите от лицата обслужващи Синята зона Билети от паркингавтомати, находящи се: пред писта “Червено Знаме” и  в непосредствена близост до входа за кабинкова въжена линия.Самотаксуване с SMS на номер 13750 за всички мобилни оператори
Санкции за нарушители: Блокиране с техническо средство (скоба).Такса за освобождаване – 30 лв.
Друг вид паркиране: Паркиране по постоянен и/или настоящ адрес;Преференциално паркиране за хора с увреждания;Служебен абонамент.

 

Документи удостоверяващи правото на престой в зоните за платено почасово паркиране.

Ред и условията за издаване на пропуск за платено паркиране „Синя зона-служебен абонамент”:

Ред и условия за издаване на пропуск за платено и/или безплатно паркиране на МПС по постоянен и/или настоящ адрес на собствениците 

Често задавани въпроси