Общинско предприятие „Маркетинг, туризъм и туристически дейности“ | Община Самоков

Общинско предприятие „Маркетинг, туризъм и туристически дейности“

Общинско предприятие «Маркетинг, туризъм и туристически дейности» – Самоков е създадено през 2012г. като специализирано звено на общината за управление на туристическите обекти и дейности и спортно-материалната база – общинска собственост. В структурата на Общинското предприятие са Туристически информационен център Самоков  и Хотел «Арена» Самоков.

Туристически информационен център Самоков има удоволствието да предостави на гостите на града компетентна информация, свързана с пътуването и престоя им в Самоков и околностите му. Това е мястото, където туристите могат да се информират за културно-историческите забележителности, за планинските маршрути, за хотели и ресторанти, за транспортни услуги, както и да получат безплатни карти и брошури на града, а също и рекламни дипляни на туристически обекти.

Работно време:
Понеделник-петък: 8.30ч.- 12.00ч.  –   13.00ч. – 17.30ч.

Туристическият информационен център е разположен в сградата на Община Самоков, вдясно от Централния вход.

Адрес:   2000 Самоков, ул. Македония № 34
Телефони:   0722 60019, 0885 838380
e-mail:   samokovtouristcenter@mail.bg
website:   www.samokov-info.com

Picture1  Picture2

Хотел “Арена” е разположен в централната част на Самоков. На юг се открива невероятна гледка към Рила планина. Западно от него преминава река Искър, най дългата река в страната. Северно от хотела е разположена спортна зала “Арена Самоков”, като двете сгради са обединени помежду си с топла връзка. На изток е бул. “Искър”, който е основният път до курорта Боровец, отстоящ само на 10 км

Picture11 Picture13

Настаняване:

Хотел Арена Самоков предлага 60 стандартни двойни стаи с тераси разкриващи гледки към Рила планина и река Искър. Стаите са обзаведени с LSD TV, кабелна телевизия, интернет, мини бар, климатик, телефон и бани с душ кабина. Трите едноспални апартамента с холна част и един двуспален с холна част са оборудвани с LSD TV, кабелна телевизия, интернет, мини бар, климатик,телефон и бани с вана.

Picture18Picture21

Заведения:

Ресторант – класически с 130 места.

Уютен лоби бар с 30 места.

Бар Панорама с невероятна гледка към Рила планина с 60 места.

Picture51Picture521

Спа център:

Спа център в хотел “Арена” Самоков, предлага следните услуги:

Басейн с полу-олимпийски размери, фитнес, сауна, арома сауна, парна баня, зона за релакс, джакузи, приключенски душ и разнообразни масажи и терапии на достъпни цени

Picture61 Picture16

Конферентен туризъм:

Хотел Арена Самоков е подходящо място за корпоративно мероприятие, семинар , тийм билдинг или фирмена проява. Хотелът разполага с 2 конферентни зали, които може да бъдат приспособени за конкретния тип мероприятие. Залите са с дневна светлина, централна климатизация и капацитет до 120 места.

Picture71

Контакти

Адрес:   2000 Самоков, бул. Искър № 4Б

Телефони:   0722 98755 ; 0882 124 671– рецепция

072298754 – туристически офис

e-mail:   hotel_arena@mail.bg

website:  www.hotelarena-samokov.com