14 септември – професионален празник на пожарникарите | Община Самоков

14 септември – професионален празник на пожарникарите

Main News Image
Днес, по случай професионалния си празник, служителите на РСПБЗН /пожарната/ направиха демонстрации на площада на машини, техника, аварийни ситуации и др.
Кметът Владимир Георгиев връчи поздравителен адрес:
Уважаеми г-н Караджинов, уважаеми пожарникари,
Поздравявам Ви с професионалния празник на пожарникаря – 14 септември, като Ви желая крепко здраве, силен дух и мотивация, които да Ви помагат в ежедневната Ви работа.
Да бъдеш пожарникар не е само професия, но и призвание, което всеки от Вас носи в сърцето си. Това е дълбоката мотивация, да бъдеш в услуга на обществото, да гледаш опасността в очите и самоотвержено да изпълняваш служебните си ангажименти. Защото затова е необходимо дух и сърце. Благодарение на Вашия самоотвержен труд не само, че се предотвратяват сериозни икономически последици от пожари, но се спасяват човешки животи. Дерзайте и вярвайте, защото благодарността от тези, на които сте оказали помощ е безкрайна.
Не спирайте да преследвате целите и мечтите си! Покорявайте нови върхове и оставете сърцата да Ви водят в правилната посока! Благодарим Ви, че Ви има и че бдите за живота и сигурността на всеки един от нас!

Честит празник!”