Студеното време не попречи на ученици от ПГ “Константин Фотинов”, ОУ “Неофит Рилски”, ОУ “Христо Максимов”, ПТГ “Никола Вапцаров” и техни учители да се включат в Зимното предизвикателство, което Община Самоков реализира | Община Самоков

Студеното време не попречи на ученици от ПГ “Константин Фотинов”, ОУ “Неофит Рилски”, ОУ “Христо Максимов”, ПТГ “Никола Вапцаров” и техни учители да се включат в Зимното предизвикателство, което Община Самоков реализира

Main News Image
Научихме интересни факти за зимната планина, кога падат лавините и как да се предпазим, какво е важно да имаме с нас в планината и как да помогнем, ако някой друг попадне в лавина. След това премерихме сили на импровизираното трасе в парк “Крайречна зона“. Стартът бе даден от Криси и Поли, които показаха на всички, че двигателните проблеми не са пречка за участие в спортни занимания. За всички смели участници в надпреварата разбира се имаше и награди.
Зимното предизвикателство има за цел да популяризира спорта и да насърчи хората от всички възрасти към спортни занимания и през зимата. Провежда се от 1994 г. по инициативата на Българската асоциация “Спорт за всички” и Министерство на младежта и спорта, чрез общините по места.
В Самоков предизвикателството се проведе със съдействието на НП “Рила”, Българска асоциация ски свободен и екстремен стил, Сдружение “Към върха” и с подкрепата на “Си комерсиал”.