Радостина Доганова и Христо Гелов представят в град Самоков, проектът “Дишай”, кинетична временна инсталация от 8.08.2017 г. до 8.09.2017 г. | Община Самоков

Радостина Доганова и Христо Гелов представят в град Самоков, проектът “Дишай”, кинетична временна инсталация от 8.08.2017 г. до 8.09.2017 г.

Main News Image

Зелено, чисто, свежо, живо! … тук и сега! … нека бъде утре!

Инсталацията “Дишай” е вдъхновена от природата, това богатство с което ние хората сме надарени и което е условие и гаранция за пълноценното ни развитие и съществувание.

Проектирана за старата пожарникарска кула и изпълнена в зелен цвят, символизиращ екология, растеж, свежест, живот и плодородие.

Инсталацията превръща динамиката и енергията на вятъра в ентусиазъм, волност и защо не, оптимизъм.

Използвайки 280 зелени вятърни мелници, интуитивно и активно, тя има за цел да привлече вниманието ни към нашата неразривна връзка с природата.

Децата и младежите, които се включиха в изработването на въртележките, са написали желания и нарисували рисунки върху тях.

Материал: 280 зелени вятърни детски въртележки от полипропилен 0,3 мм., жълт сперй, 280 винтове с дълж. 10 см., 150 винтове с дълж. 5 см., 180 м. дървени дъски.