Пресконференция във връзка с домакинството на община Самоков на Европейския шампионат по офроуд “Баха България” | Община Самоков

Пресконференция във връзка с домакинството на община Самоков на Европейския шампионат по офроуд “Баха България”

Main News Image
Kметът Владимир Георгиев и зам. кметът Люба Кленова взеха участие в пресконференция във връзка с домакинството на община Самоков на Европейския шампионат по офроуд “Баха България”. В пресконференцията взеха участие председателя на българска федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и организаторът на “Баха България” Тодор Христов, председател на клуб “4Х4″ Адвенчър” – Троян. В каря на тази седмица в Самоков ще бъдат определени европейските шампиони.
От 23 до 25 септември в Самоков ще се проведат няколко офроуд състезания за мотоциклети, ATV и джипове, като за два от Шампионатите са последни кръгове и ще се определят годишните шампиони.
Домакин и съорганизатор на състезанието е община Самоков, а организацията е поверена на местните клубове и „Ендуро Самоков” и „ Самоков 4х4”.
В състезанието „Баха България” ще участват състезатели от осем държави и ще бъде последен кръг от Европейския офроуд шампионат за мотоциклети, четириколки и UTV (бъги). За по-тежкия офроуд и екстремни изживявания ще стартират подготвени джипове в надпреварата „Самоков 4х4” – последен кръг от Балканската Офроуд Купа, като лидери досега са екипажи от България, Гърция и Румъния. При ендуро мотоциклетите и четириколките ще се решава класирането в “BG X Enduro Championship” в два дни, като подготвените трасета са изключително трудни и атрактивни.
До момента са заявени над 60 участници от 8 държави, като в челната тройка в различните шампионати са българи с големи шансове за шампионска титла.
Откриването е от 19 часа на 23 септемември на площад “Захарий Зограф”, а награждаването и официално закриване на 25 септември от 18:00 часа.
Можете да наблюдавате надпреварата на атрактивни места за наблюдение в различните дни за различните категории:
Мотоциклети и джипове:
След 11 часа на учителския бент на 23 септември.
Говедарци, моста на река Лъкатица – след 11 часа на 23 септември
Рали Рейд джипове – стария път за Самоков и Боровец до хотел Секвоя след 9 часа на 24 септември.
Затворено трасе зад сградата на СБА след 9 часа на 25 септември.
Умоляваме зрителите да изпълняват нарежданията на съдиите и да не навлизат в трасето.
Пътят за Черната скала в Боровец ще бъде затворен на 24 септември от 8:00 до 16:00 часа.