По предложение на кмета Владимир Георгиев, днес областният управител на Софийска област Илиан Тодоров връчи приза “Заслужил гражданин на Софийска област” в категория „Инвестиции и икономика“ на инж. Петър Георгиев – собственик на „Самел -90“ АД | Община Самоков

По предложение на кмета Владимир Георгиев, днес областният управител на Софийска област Илиан Тодоров връчи приза “Заслужил гражданин на Софийска област” в категория „Инвестиции и икономика“ на инж. Петър Георгиев – собственик на „Самел -90“ АД

Main News Image
Фирмата е лидер на световния пазар в производството на артилерийски смутители, командни превозни средства, портативни радиоприемници, полеви телефонни апарати, наземни радари, механични части, инструменти и др. През 2018 година бе открита нова технологична линия за производство и оборудване на бронирани бойни машини и автомобили и частите за тях, инвестицията до момента е над 5 млн.лв.
Номинации за приза “Заслужил гражданин на Софийска област” в категории: „Здравеопазване и социални дейности“, „Култура и образование“, „Спорт и младежки дейности“, „Развитие на духовността и моралните ценности” и „Инвестиции и икономика”, направиха всички общини от областта. Днес бяха връчени и призовете в останалите категории на удостоените от Софийска област. .

Наградите се учредяват от тази година и с първото им връчване днес се слага началото на традиция ежегодно да бъдат отличавани заслужилите граждани на областта в здравеопазването, културата, опазването на духовните ценности, инвестициите, спорта.
© 2013. Община Самоков. Всички права запазени.