Посещение в рамките на изпълнението на европейския проект “Адаптиране на турските регионални медии към изискванията на ЕС” | Община Самоков

Посещение в рамките на изпълнението на европейския проект “Адаптиране на турските регионални медии към изискванията на ЕС”

Main News Image

Кметът Владимир Георгиев посрещна делегация от Турция. Посещението е в рамките на изпълнението на европейския проект “Адаптиране на турските регионални медии към изискванията на ЕС”. 45-членната група е от градовете Мудания и Бурса в Турция, водена от председателя на Асоциацията на журналистите в Муданя Явуз Герчекчи. В нея освен журналисти, са включени и общественици. .Кметът на Самоков ги запозна с взаимодействието между местната власт и медиите. Представи им идеите за развитие на Самоков, възможностите за туризъм и реализираните проекти по европейските програми. Групата от Турция посети забележителностите в нашия град и курорта Боровец.
В момента в турския град се изграждат паркове. Единият от тях ще носи името на Константин Фотинов. За откриването ще бъдат поканени бългатрски журнализти и гости от Самоков.