От 01.05.2014 г. влизат в сила новите ни цени на входните билети, беседи и информации за Исторически музей Самоков и музеен обект “Байракли джамия” | Община Самоков

От 01.05.2014 г. влизат в сила новите ни цени на входните билети, беседи и информации за Исторически музей Самоков и музеен обект “Байракли джамия”

Цените за входните такси бяха променени с решение на ОбС и влизат в сила от утре. Така билета за посещение в музея става два лева, като до сега беше един. За ученици, студенти и пенсионери таксата също се увеличава и става 1 лв. Запазва се както досега инвалидите, децата до 6 години и учениците от Самоков да имат възможността да посещават експозициите в музея и Байракли Джамия безплатно. Въвежда се и нова опция – семеен билет, чиято цена е 4 лв. Беседите на български език ще се таксуват 5 лв., а на чужд език – 10 лв.

Входни билети в музеен обект “Байракли джамия” вече са в размер на 1 лв. за възрастни, 50 ст. за деца и 2 лв. семеен билет. Обзорната беседа в джамията на български език ще струва 3 лв., а на чужд език – 5 лв. Максимален брой посетители за беседа е фиксирана на 30 души. Определена е и тарифа за извършване на консултации. Ако консултацията е устна цената й е 10 лв., а ако се изисква в писмена форма – 20 лв.