От тази събота започва асфалтирането на ул. “Преспа”, в частта й в кв. “Самоково” | Община Самоков

От тази събота започва асфалтирането на ул. “Преспа”, в частта й в кв. “Самоково”

Main News Image
Община Самоков уведомява жителите на квартала, че във връзка с предстоящото асфалтиране предстои затваряне на ул. „Преспа” по участъци. Използвайте обходен маршрут. Предварително ще Ви уведомяваме за всеки ден, кой участък ще бъде затворен.
Молим да ни извините за създаденото неудобство!
Днес приключи фрезоването на асфалтовата настилка на цялата улица, както и подредбата на бордюрите за новите тротоари. Продължава работата по подреждане на унипаветата, които ще бъдат настилката на тротоарите от кръстовището при болницата до кръговото на „Самоково”.
Утре от БТК ще извършат подмяна на кабелите си, в участъка при светофара на болницата, за да бъдат всички подземни комуникации подменени и да не се налага разкопаване на новата настилка, поради авария. Припомняме, че с тази цел бе подменен и водопровода на цялата улица.
Тази събота ще бъде извършено полагане на първия пласт асфалтова настилка в отсечката между светофарите и кръговото. Този участък ще бъде затворен за движение на автомобили през целия ден. Такава ще бъде практиката при всички участъци, които ще се асфалтират, като в границите на квартала апелираме към жителите, когато един участък е обявен за затваряне, да не паркират автомобилите си по паркоместата по продължение на улицата, за да не затрудняват ремонта.
При подходящи климатични условия, се очаква ремонта на централната улица на кв. „Самоково” да приключи в рамките на две седмици.