Община Самоков Бе удостоена с наградата “Сграда на годината 2019” в новоучредената категория “Зелени сгради” за парк “Крайискърец” | Община Самоков

Община Самоков Бе удостоена с наградата “Сграда на годината 2019” в новоучредената категория “Зелени сгради” за парк “Крайискърец”

Main News Image
Тази вечер в Парадайс център се състоя тържествена церемония, на която кметът Владимир Георгиев получи престижното отличие. Награда получи и автора на проекта арх, Олег Николов.
Парк “Крайискърец” е инвестиция на Община Самоков, като включва елементи на парковата и градската среда. В парка има мрежи от пешеходни и велоалеи, детски кът, модерен Скейт парк, площадка за домашни любимци, кът с пернати обитатели, кътове за отдих, заведение с тераса над реката и езеро с лебеди. Намира се до реката, в центъра на града, а името му е свързано с известния самоковски художник Крискарец. Паркът се превърна в любимо място за отдих и разходки на жителите и гостите на Самоков.

Над 60 са участниците в осемнадесетото издание на традиционния годишен преглед на най-добрите сгради в България. Сред основните категории са офис сгради, корпоративни сгради, производствени и логистични, жилищни сгради и комплекси до 10 хил. кв. м и над 10 хил. кв. м, хотели и ваканционни комплекси, социална инфраструктура – здраве, култура, образование, спорт, търговски сгради, сгради, свързани с развитието на градовете, зелени сгради.
Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.
Целта на Конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.
Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.