На специална церемония бяха наградени жени номинирани от Инициативен комитет, който събира женски организации от Самоков | Община Самоков

На специална церемония бяха наградени жени номинирани от Инициативен комитет, който събира женски организации от Самоков

Main News Image

Негов председател е Евгения Попова. Комитетът номинира и Общината награждава жени от Самоков. Всички те имат своя личен принос в обществения живот. Направеното от тях определя по един или друг начин живота ни, защото са възпитали и насочили развитието на много млади хора, защото са помогнали на стотици болни, закото са показали как се организира частен бизнес и са перфектни майки.
Представяме Ви наградените тази година:
Екатерина Чолакова

Майка е на три прекрасни деца – Янка на 12 години, Георги на 8 години и Анастасия – само на 1 година и 4 месеца. Въпреки непрекъснатите майчини грижи, умножени по три, тя активно участва и в семейния бизнес – картофопроизводство и производство на закуски и хлебни изделия. Съпричастна е на образованието на децата си и проявява активна гражданска позиция като председател на Обществен

Елена Сердарева

17 години Елена е преподавател в Техникума по туризъм.

Нейните деца, както тя нарича учениците си, са едни от най-добре подготвените по готварство в страната. И това не са пресилени думи, защото много са наградите, получении от въпитаниците на Сердарева на различни специализирани форуми. А най-важното е, че и те си я възприемат като лична приятелка. Тези близки отношения обаче съвсем не означават повърхностно подготовка. Когато учителката каже какво трябва да се прави, то учениците изпълняват точно. Самите ученици споделят, че в часовете на Сердарева се стремят да бъдат стриктни, защото знаят, че това, което научават от нея ще им бъде полезно в работата. Много са възпитаниците на г-жа Сердарева, които вече са се реализиралиуспешно и на практика прилагат наученто от нея.

Емилия Георгиева

Емилия е безпределно грижовна и всеотдайна майка. Цялото си време и сили тя посвещава на сина си Веско. От 2012 г. е и негов личен асистент. Под непрекъснатите й грижи Веско расте и се развива. Вече е в десети клас. Занимава се в къщи и усвоята успешно учебното съдържание. Той е и изключително талантливо дете. Рисува картини и изработва сувенири. От все сърце желаем талантът му да се развива и да се утвърди в средите на самоковските художници за радост и удовлетворение на неуморната си майка.

Зорница Матина

Дългогодишен общественик. Зорница е енергичен организатор на дейността на клубовете на пенсионера в Трети и Четвърти квартал. Тя постави началото на дълготрайна традиция за организирането и провеждането на различни чествания, срещи с интересни хора и екскурзии за разнообразяване ежедневието на пенсионерите. Така те се чувстват полезни, а и участват в активен и ползотворен живот.

Илка Динева

42 години работи в сферата на образованието. Цифрата наистина е внушителна, а от 1984 г. е и директор на детска градина „Детелина”. Професионалният й път е изпълнен с емоции, защото децата винаги те зареждат с много енергия и топлина. Г-жа Динева винаги е била амбициозна и всеки ден доказва своя професионализъм. Подбрала си е и много добър екип. Носител е на много награди. Признание за нея е и фактът, че е избрана за член на Националната секция по предучилищно образование и е член на съюзната организация на директорите към Синдиката на българските учители в Самоков.

Д-р Ирен Чантарска

Д-р Чантарска завършва медицина в Медицинската академия – София през 1982 г. През 1995 г. придобива специалност „Вътрешни болести”. В нашата община работи от 17 януари 1983 г. От 2002 г. до 2009 г. е началник на Второ вътрешно отделение, а от 2009 до 2013 г. – началник на Кардиологично отделение. Д-р Чантарска е утвърден специалист, който се ползва с авторитет сред колегите си.
Д-р Ирен Чантарска е не само перфектна като лекарка, тя е и изключително добра и мила с пациентите си, които изцяло й се доверяват.

Ирина Георгиева

Облечена в бяла пристилка, винаги усмихната и спокойна. Това е медицинската сестра Ирина Георгиева. Тя наистина действа на хората успокояващо. А това е изключително важно, защото Ирина е анестезиологична медицинска сестра в отделението по анестезиология и интензивно лечение в „МБАЛ-Самоков”. Преди и след операция болните виждат точно нея и с ния споделят страховете си. В дългогодишната си работа Ирина Георгиева се утвърди като отличен специалист, отнасящ се отговорно към задълженията си, ползващ се с доверието на колеги и пациенти.

Латинка Щъркелова

Дългогодишен ръководител на Младежкия дом в Самоков. Има полувисше образование, завършила е Института по култура в Благоевград. През 34-годишния си трудов стаж 29 години е работила в Младежкия дом в Самоков. Майка е на три деца – дъщеря и двама сина. Има и три внучета. Под нейно ръководство домът е подслонил 13 клуба, които развиват разнообразна дейност с деца и младежи.

Любослава Николова

Тя е на 30 години. Вече 2/3 от живота й са свързани със спорта. От спортно семейство е и това е повлияло на голямата й любов и отдаденост в тази сфера. Спортната й биография започва през 1996 г. като състезателка по лека атлетика. Днес Любослава е треньор към клуб ,,Рилски атлет”. Завършила е Националната спортна академия ,,Васил Левски” с две специалности – треньор и учител по физическо възпитание и спорт. Щастлива майка е на две прекрасни дечица – момче и момиче – близнаци и грижите за тях съумява да съвместява с работата, която за нея е удоволствие. Обича и децата, които тренира, дава им всичко от себе си, за да постигнат добри резултати, а те й се отблагодаряват точно с тях – медали и челни класирания.

Надя Янакиева

Икономист с висше образование. В момента е административен директор на “Пайп Индустриал България” ООД в Самоков.
Преди това, благодарение на професионалната си квалификация, е работила като главен счетоводител към почивната база на Министерския съвет в Боровец и като инспектор в Данъчна служба. Винаги е била и обществено ангажирана – инициирала е благотворителни прояви, касаещи подпомагането на спорта, културата, здравеопазването. Омъжена е, има две дъщери и е щастлива баба на две внучки.

Инженер Светла Костова

Светла е учител по математика в ПГ «Константин Фотинов». Завършила е Техническия университет в София, а след това и математика в Софийски университет «Св. Климент Охридски». През 1989 г. Започва работа като учител по математика и информатика в гимназията. За 28 години като преподавател нейните ученици са получили много, много награди. През миналата година, обучавания от г-жа Костова Георги Димитров спечели всички състезания по математика и стана една от трите математически звезди на България за неговата възрастова группа. В момента Георги учи в софийската математическа гимназия. Светла споделя, че много се гордее с факта, че средното си образование е получила в гимназия «Константин Фотинов» – Самоков.