На светлия празник Петровден бе поставено символичното начало на строителството на комплекс СамЕлион | Община Самоков

На светлия празник Петровден бе поставено символичното начало на строителството на комплекс СамЕлион

Main News Image
Един мащабен проект, чрез който се цели създаването на достъпно и привлекателно място за живеене, спорт и възстановяване.
Начинанието бе благословено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийска митрополия в съслужение с местни духовници. Символичната “първа копка” направиха изпълнителния директор на фирма “Самел 90″ инж. Петър Георгиев и кметът на община Самоков Владимир Георгиев. Кметът поздрави инж. Георгиев за смелото му начинание и пожела успех. “За мен е истинско удоволствие да присъствам на стартът на един толкова мащабен проект, който е една много сериозна и смела инвестиция. Инж. Георгиев благодари на целия си екип за подкрепата и подчерта, че при реализацията на проекта ще работят основно самоковски фирми.
Проектът е на стойност около 60 млн. лв. и. ще се реализира върху терен от 60 дка. Комплексът включва спортно – възстановителен център, хотелска част, медицински център и жилищна зона от затворен тип. В спортна част се предвижда изграждането на многофункционалната зала, разполагаща с 2 500 места, втора основна тренировъчна зала, допълнителни зали, басейн, спа център и фитнес.Проектът предвижда изграждането на медицински център с лаборатория за образна диагностика, лаборатория за функционална диагностика и рехабилитация. Местата за отдих включват хотелски комплекс и жилищна зона от затворен тип. Предвижда се четиризвездният хотел да разполага с 200 легла, 81 стаи, 3 мезонета и 10 апартамента. Апарт хотелът ще бъде с категоризация от три звезди, със 160 легла. Предвижда се още ресторант с капацитет 300 места, лоби бар, конферентен център, детски кът и търговски обекти. Жилищната зона ще включва 32 самостоятелни къщички – 7 двуетажни, 9 триетажни еднофамилни и 16 редови къщи, разположени изцяло в паркова среда. Предвижда се изграждането на комплекса да приключи през 2023 г.