Министърът на вътрешните работи присъства днес на освещаването на обновената сграда на Районно управление на МВР в Самоков. | Община Самоков

Министърът на вътрешните работи присъства днес на освещаването на обновената сграда на Районно управление на МВР в Самоков.

Main News Image
Гости на церемонията бяха още Георги Гайков, командир на Специализирания отряд за борба с тероризма, старши комисар Красимир Добрев, директор на дирекция “Жандармерия” и Николай Спасов, директор на ОДМВР.
В навечерието на професионалния празник на полицията 8 ноември бе направено освещаване на полицейското управление в Самоков, което бе оснoвно ремонтирано с внедряване на мерки за енергийна ефективност. Проектът е финансиран от ОП “Региони в растеж”. Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник Михаил Колев. Кметът Владимир Георгиев в обръщението си каза, че е приятно ръководството на МВР да идва по хубави поводи в Самоков. Община Самоков спечели и реализира проект за ремонт на фасада, покрив, смяна на дограма, осветление и отоплителна инсталация на сградата на полиция, като чрез мерките се постига висок клас енергийна ефективност. “Удовлетворен съм, че чрез строително-ремонтните дейности успяхме отново да подпомогнем и подобрим условията за работа в Районното управление. Това е пътят, с обединени усилия полицията и общината могат да осигурят спокойствието и да гарантират сигурността на гражданите.За подпомагане дейността на полицията, Община Самоков инвестира в изграждане на система за видеонаблюдения, чрез която се контролират не само възлови точки в града, но и в десет села. Продължаваме да залагаме средства, за да покрием с видеоконтрол територията на цялата община. Паралелно с видеонаблюдението реализирахме проект за подмяна на уличното осветление в Самоков, Боровец и 24-те села, което допринесе за значително по-голяма осветеност в тъмната част на денонощието. Дарихме автомобил на полицията и отделно подпомагаме финансово командировките на полицаи от други управления, във връзка с осигуряване сигурността на туристите през активния туристически сезон. Това е пътят – чрез съвместни усилия и сътрудничество между държавните служби и общините, да повишим доверието на гражданите в институциите. ” Министър Маринов поздрави общинското ръководство за добрата съвместна работа с ръководството на полицията. Похвали изпълнителите на проекта, като отбеляза, че по извършеното строителство си личи, че е работено качествено и с желание.
Министър Маринов подари плакет на кмета на общината Владимир Георгиев за добрата съвместна работа на Община Самоков с МВР.
Кметът от своя страна връчи поздравителен адрес и плакет на министъра по случай утрешния празник. Поздравителни адреси от кмета получиха директора на ОДМВР – Николай Спасов и началника на РУ на МВР – Самоков.