Кметът на община Самоков Владимир Георгиев и председателят на Сдружението на хотелиерите и собствениците в Боровец Благовеска Томова откриха традиционния фестивал на българските ценности “Магията на Рила” | Община Самоков

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев и председателят на Сдружението на хотелиерите и собствениците в Боровец Благовеска Томова откриха традиционния фестивал на българските ценности “Магията на Рила”

Main News Image
Празникът продължи с концерт на Поли Паскова.
Много занаятчии и производители гостуват на тазгодишния фестивал. Щандовете ще бъдат пред хотел “Рила” в трите дни на празника. Днес, през целия ден, организаторите са подготвили богата програма:
От 10 часа е конкурсната част с изпълненията на танцовите състави. На обяд всеки гост може да опита “Боб по самоковски”, приготвен от “Големия тиган” на Ангел Ангелов. От 14 часа продължава конкурсът за танцови състави. От 17.15 ч. е открития урок с хореографа на ансамбъл “Пирин” Мирослав Димитров. Програмата след 18.00 ч. ще продължи с участието на на самоковски състави и изпълнители – ФТА “Самоков, народната певица Деси Николова и патриотичен клуб “Чакър войвода”. Празничния ден ще завърши с нестинарски танци.