Кметът Владимир Георгиев присъства на импровизиран открит урок по случай Деня на българската община – 12 октомври | Община Самоков

Кметът Владимир Георгиев присъства на импровизиран открит урок по случай Деня на българската община – 12 октомври

Main News Image
Той бе гост на учениците от 1-ви „Б” клас към ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които бяха подготвили истински урок по родолюбие. Те поднесоха рецитал от родолюбиви песни, след което представиха интересни факти от историята на Самоков, говориха за културно-историческите забележителности и за най-стария български курорт – Боровец. След това кметът Георгиев се превърнa в „Събеседник по желание”, като първокласниците бяха подготвили много въпроси, като се започне от детската му мечта и какъв е искал да стане до сегашната му работа като кмет, как избира екипа и служителите си, на какви условия трябва да отговарят. Кметът използва случая да подчертае, че образованието е ключово определящо за заемането на дадена длъжност и да каже на първокласниците, че те трябва да отделят много време и амбиция, за да получат добро образование, което ще им отвори много врати. Другият въпрос, който поставиха децата бе дали ще има повече спортни игри за тях. Кметът отговори, че имат подкрепата му, но по-важното е не да чакат друг да им ги организира, а инициативата да бъде в тях.

На откритият урок присъства и директорът на училището г-н Панев, който също изрази задоволството си от инициативата и сподели с децата, че кметът Георгиев има най-голяма заслуга за строителството на новия физкултурен салон в училището.
Децата бяха подготвили и табло, върху които бяха поставени символични ключове, като при поставянето на всеки, трябваше да бъдат написани пожелания. Учениците поканиха кмета да постави първият ключ, под който той написа пожеланията си към тях – преди всичко да бъдат здрави, да растат щастливи, да жънат много успехи в образованието си и да станат достойни хора.
Откритият урок се превърна в истински празник за децата и гостите им.