Кметът Владимир Георгиев посрещна днес Гуверньор на Дистрикт 2482 на Ротари Интернешънъл – България Митко Минев | Община Самоков

Кметът Владимир Георгиев посрещна днес Гуверньор на Дистрикт 2482 на Ротари Интернешънъл – България Митко Минев

Main News Image
Кметът посрещна г-н Минев заедно с ръководството на Ротари клуб – Самоков, президента г-н Петрун Вардаров, Людмила Бързанова и Стефан Докузов. Г-н Минев представи идеите си за проекти и дейности, които ще бъдат приоритет през настоящата ротарианска година. Той заяви, че ще съдейства на клубовете по места в реализацията на инициативи и проекти, които да бъдат в полза на обществото.
Целта на посещението е новият Дистрикт Гуверньор да се представи и да заяви намеренията си за работа и съдействие с общината и местния клуб. Ротарианската нова година започна на 1-ви юли и с нея бяха поети новите ръководни постове на местно и национално ниво. Девизът на ротарианците за новата година е “Ротари свързва света”, като идеята е насърчаване на взаимодействието на клубовете на интернационално ниво. От местния клуб споделиха, че вече са запонали работа в тази насока, като са установили сътвудничество, със съдействието на кмета Георгиев, с община Димитровград. От друга страна Ротари – Самоков има партньор и от Турция.
Г-н Минев подчерта, че е силно заинтересован от съдействие и взаимност при реализация на проекти, насочени към здравеопазването и образователни инициативи. На срещата Митко Минев подари на кмета знамето си, каквото има всеки Дистрикт Гуверньор. Срещата приключи с пожелание за ползотворна съвместна работа и добро сътрудничество на местно и национално ниво с Ротари клуб.