Кметът Владимир Георгиев бе част от делегация от Софийска област, която представи възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес в региона на Международнта икономическа и търговска конференция 2017, която се проведе в град Тонгсиан, Китайската Народна Република | Община Самоков

Кметът Владимир Георгиев бе част от делегация от Софийска област, която представи възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес в региона на Международнта икономическа и търговска конференция 2017, която се проведе в град Тонгсиан, Китайската Народна Република

Main News Image
Делегацията беше водена от Заместник областния управител г-жа Галя Георгиева, а в нея участваха Заместник областният управител г-н Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, главният специалист Връзки с обществеността на администрацията Ина Бачева, кметовете на общините Самоков, Ихтиман и Челопеч – Владимир Георгиев, Калоян Илиев и Алекси Кесяков, представители на български компании.
Бяха представени основните възможности за сътрудничество в сферата на икономиката, здравеопазването, образованието и бизнеса между Китай, САЩ и страните от Европа.
Възможностите за туризъм и развитие на бизнес в Самоков представи кметът Владимир Георгиев. Интерес за участниците представляват природните дадености на района, както и целогодишните възможности за спорт и отдих, които предлага к.к. Боровец. Кметът наблегна на богатото културно наследство на Самоков.

Домакините подчертаха готовността си да посетят Софийска област при първа възможност.