Започна работа по трети етап от благоустрояване на площадното пространство, който обхваща района между Козела и Ларгото | Община Самоков

Започна работа по трети етап от благоустрояване на площадното пространство, който обхваща района между Козела и Ларгото

Main News Image
Като първа стъпка бе предприето премахването на временните търговски обекти в тази зона, на които е изтекъл договорът за наем. Преместен бе и пункта на Български спортен тотализатор. Предстои да се ремонтира паркинга пред сградата на БТК, пространството около сградата на ДСК и връзката между Ларгото и автогарата. Предвижда се и поставянето на паметник на опълченците.
Цялостния проект се реализира на три етапа, като първи приключи благоустрояването между автогарата и площада. Преди седмица бе завършено и благоустрояването на терена около Байракли джамия. Там се оформиха алеите и пешеходните зони, направена бе рампата за лица с увреждания и майки с колички, ремонтирано бе стълбищното пространство. Оформени са зелените площи и пространствата около дърветата. Благоустроено бе пространството около и пред Джамията, както и подходът към автогарата от тази страна. Поставени са нови декоративни плочки, като там, където предвижда проекта е поставен от камъкът, който бе изваден от предходната настилка. 700 фиданки са предвидени за засаждане на пространството между ларгото и джамията, оформят се и кътове за отдих.