Днес, по повод Деня на дарителя, Национален дарителски фонд “13 века България” съвместно с НМ “Земята и хората” организира изложба “Съкровищата на земята” | Община Самоков

Днес, по повод Деня на дарителя, Национален дарителски фонд “13 века България” съвместно с НМ “Земята и хората” организира изложба “Съкровищата на земята”

Main News Image
Сарафската къща в Самоков събра много гости по приятния повод. “Съкровищата на Земята” е изложба, която за първи път гостува в Самоков. В нея са включени 4 гигантски кристали и над 65 скъпоценни и декоративни камъни. Сред тях планински кристал, опушен кварц, цитрин, аметист, нормален и да. Изложбата ще продължи до 20 декември. На официалното откриване присъстваха г-жа Слава Иванова, изпълнителен директор на Фонда, Владимир Георгиев-кмет на община Самоков, експерти от Национален музей “Земята и хората” и др.
Г-жа Иванова връчи дарения от името на “13 века България”. За нуждите на ЦНСТ – сушилня на г-жа Иванка Соколова, ръководител на центъра и на г-жа Светла Костова, директор на СУ “Никола Велчев”, купи и медали за успели ученици.

Прекрасна музикална програма поднесоха децата от ВГ “Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева.
Водещ на събитието бе Маряна Лобутова, уредник в Сарафската къща.