Вече е готово мобилното приложение на Община Самоков | Община Самоков

Вече е готово мобилното приложение на Община Самоков

Main News Image

Можете да го инсталирате от Google Play
След инсталиране на приложението изберете начина, по който да влезете в него. Изчакайте синхронизацията и вече можете да го ползвате.

Живеем в много динамичен свят, където технологиите и постоянния информационен поток и обмен, са движещи. Ето защо е изключително важно да имаме достъп до необходимата ни информация по всяко време и на всяко място.
С оглед на това направихме още една крачка към предоставянето на достъп до полезна информация на гражданите и гостите на нашата община в реално време, по-лесно от всякога. Наред с всички актуални контакти, обяви, услуги и др., чрез получаване на съобщение, Вие ще бъдете информирани за всичко важно и/или интересно случващо се или предстоящо да се случи в града ни и общината.
Информацията в мобилното приложение е групирана в няколко основни раздела (секции), всяка с различен брой подраздели. Навигацията се осъществява лесно, като след натискане на съответния раздел, отваряте подраздели и избирате интересуващата Ви информация. Друг начин е, като в търсачката (най-отгоре в основното меню) напишете ключова дума и натискайки върху желания резултат, отивате директно във въпросната секция.
Ако даден обект/учреждение има физически адрес, то под снимката ще има лента „Карта и навигация”. Ако натиснете върху лентата, картата ще се отвори и ще видите местоположението на обекта, както и бутона „Навигация” за инструкции как да стигнете до него. Ако даден обект е обозначен на картата, то в горния ляв ъгъл на снимката ще е изписано разстоянието, на което се намира, считано от местоположението Ви в момента.
Ако е приложимо, под лентата „Карта и навигация”, ще има друга лента с някои или всички от изброените бутони: „Обади се” (може да се обадите на посочения телефон; таксува се според тарифния Ви план), „Уеб страница” (да отидете директно на посочената официална уеб страница) и/или “E-mail” (да изпратите имейл от телефона си).
В раздел „Община Самоков” може да се свържете с кмета на общината и със заместник кметовете. Може да запазите и час за посещение при кмета директно от Вашия телефон. В подсекцията „Дирекции и дейности” може да се запознаете с дейността и услугите на отделните дирекции в общинска администрация. От този раздел на приложението можете да сваляте и документи на Вашия телефон. В подсекцията „Кметове и кметски наместници” са изброени всички кметове на насените места в общината, заедно с възможностите за контакт. В „Общински предприятия” и „Други дейности” може да се запознаете накратко с дейността на общинските предприятия и да влезете в контакт с тях.
Раздел „Общински съвет” дава информация за общинските съветници, комисиите, както и за последните решения на Общинския съвет. Към по-стари решения на ОбС е предоставен линк към страницата на общината.
В раздел „Актуални обяви” може да се информирате за всички актуални търгове, конкурси, покани и други обяви на общината.
Раздели „Детски градини и училища” и „МБАЛ Самоков” дават информация и контакти на посочените институции.
Раздели „Туристически информационен център” и „Забележителности” са насочени предимно (но не само) към гостите на Самоков. Освен основна информация за града ни, тук може да се информирате за местата за настаняване (включително да направите резервация), заведения, услуги и др. Всички забележителностите са означени на картата и (където е приложимо) са посочени работно време, цени и контакти.
Раздел „За спорта” е с два подраздела – „Спортни клубове” и „Спортни съоръжения”. Спортните клубове са разделени по спортове като, освен контактна и обща информация, съдържат и специфична информация предоставена от всеки клуб. Спортните съоръжения са посочени на картата, заедно с конкретна специфична информация за всяко от тях.
„Събития-календар” е раздел, в който по месеци са посочени по-важните, предварително планирани, събития в общината.
От раздела „Разписание Автогара Самоков” може да се информирате за часовете на тръгване и пристигане на автобусите от/до Самоков по различните направления.
Ще се радваме, ако след като се запознаете с възможностите на приложението, го оцените и на посочения имейл споделите, какво още бихте искали да включим в него.
Благодарим Ви, че свалихте приложението на Община Самоков.