“Холандците” спечелиха първия кръг на Пролетен турнир по мини футбол | Община Самоков

“Холандците” спечелиха първия кръг на Пролетен турнир по мини футбол

Днес приключи първи кръг на Пролетен турнир по мини футбол, организиран от Спортен комплекс – Самоков и Община Самоков с подкрепата на Българския спортен тотализатор. Дванадесет отбори мериха сили в продължилия три дни футболен маратон.
Днес от 11.30 часа се проведе и двубоят между детските школи на “Рилски спортист” и на Димчо Маринов. Играха най-малките попълнение – 7-8 годишни деца, които сътвориха истински футболен празник.
Днес се игра и финала на Пролетния турнир, като сили за призовите места мериха четири отбора. В оспорвани двубои и ожесточена конкуренция на четвъртата позиция остана отборът на “Шивачите”. С купата за трето място се поздравиха играчите на “Тотал щета”. Второто място зае отборът на “Италия”. Купата на победителите вдигнаха “Холандците”, за които това е пореден трофей от турнир по мини футбол.
Кметът Владимир Георгиев лично поздрави играчите и връчи призовете на победителите. Индивидуална награда за най-добър вратар получи Любослав Стойчев /Холандците/. За най-добър играч на терена бе определен Димитър Аличков /Тотал щета/. Голмайстор на турнира стана Даниел Дюлгеров /Холандците/.

Подкрепа за провеждането на турнира оказаха Радослав Стойчев и Иван Ченчев. Четирите отбора, играли на финалите получиха професионални футболни топки, осигурени от г-н Ченчев, а шампионите получиха и футболен екип. Футболни топки бяха осигурени и за двете детски школи.

Втори кръг на Пролетен турнир по мини футбол ще се проведе от 21 до 23 април, като тогава ще бъде излъчен и шампионът на турнира.