Кметът Владимир Георгиев взе участие в пресконференция, посветена на юбилейната 120 – годишнина на Боровец | Община Самоков

Кметът Владимир Георгиев взе участие в пресконференция, посветена на юбилейната 120 – годишнина на Боровец

В пресконференцията взеха участие още министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на спортна Красен Кралев, легендата на ски спорта Петър Попангелов, Георги Кочов, директор на Бороспорт АД, Мирослав Севлиевски, като председател на фондация “Попангелов и приятели и др. Кметът Георгиев заяви, че общината и Бороспорт си партнират чудесно, не само в рекламата на курорта, но и за развитието на детско-юношеския спорт. Министър Ангелкова подчерта, че Боровец е на 100% готов за зимния сезон. Представи и статистика от изминалия сезон, която показва, че посещаемостта се е повишила с близо 20%. От друга страна Боровец е не само отличен зимен курорт, а тенденцията в последните години да се активира и летния туризъм в планината, отговаря на стратегията на министерството за развитие на района като целогодишна дестинация. Министър Кралев изрази задоволството си по отношение на инициативите за развитие и подпомагане на детско-юношеския спорт, като сподели, че благодарение на успехите на страната ни в сноуборда, зимните курорти трябва да се насочат да кандидатстват за международни първенства в този спорт. Георги Кочов подчерта, че курорта е готов за зимния сезон. Работят 170 оръдия за сняг и 26 писти.

Днес до 14.00 ч. бяха продадени над 7 хил. карти за лифтовете. Към днешното откриване на сезона имаше изключителен интерес и повече от 10 хил. души посетиха курорта,

От 17 часа започва официалната част на откриването, а за всички гости изненадите не свършват до тук. Тази вечер нощното каране ще бъде безплатно.
На финала всички участници в пресконференцията си пожелаха един много успешен сезон и след това се снимаха с децата от ски клубовете в Самоков.