Историята на леката атлетика в Самоков си даде среща, като събра поколения спортисти на едно място | Община Самоков

Историята на леката атлетика в Самоков си даде среща, като събра поколения спортисти на едно място

Прекрасният повод бе 25-годишнината на спортен клуб “Рилски атлет”. Но царицата на спорта в Самоков има далеч по-дълбоки корени назад във времето, чрез спортното училище, чрез ученическите секции, чрез спортните дружества. Над 160 бивши и настоящи лекоатлети се събраха, за да ознаменуват юбилея, да се видят с приятели по дух и интереси, да си припомнят треньори и учители. Специални гости на събитието бяха кметът Владимир Георгиев, народните представители Радослав Стойчев и Валентин Милушев, Добромир Карамаринов – президент на Българска федерация по лека атлетика. Вълнуващо бе присъствието на възпитаничката на клуба, национална рекордьорка на средни и дълги растояния Даниела Йорданова и Йорданка Благоева – европейска шампионка и олимпийска медалистка. Поздравите на двете дами бяха приети от цялата зала, изправена на крака.
Кметът Владимир Георгиев поднесе специален юбилеен плакет на президента на клуба Славейко Гергинов. Специално подготвен колаж от успехите на клуба през последните години, кметът поднесе на старши треньора Костадин Чифлиджанов /Джани/.
Почетен плакет от Българска федерация по лека атлетика връчи президентът и Добромир Карамаринов на президента на клуб “Рилски атлет” Славейко Гергинов.
Специален поздрав към всички присъстващи бе изпълнението на ТА “Самоков”, които вдигнаха залата на крака. Прекрасна, запомняща се и емоционална среща на поколения лекоатлети и много спомени.