Детския танцов фестивал, по случай Деня на детето създаде настроение за всички на площада | Община Самоков

Детския танцов фестивал, по случай Деня на детето създаде настроение за всички на площада

По случай международния ден на детето Община Самоков и “Кати Денс” организираха танцов денс фест на площада. Поздрав към малчуганите от името на общината отправи секретарят Ангелина Вангелова. Тя им пожела да растат здрави и да се радват на безгрижно детство.
В програмата на фестивала взеха участие още танцова група „Огнени стъпки” от ОУ „Христо Максимов”, малките танцьорки от ЦДГ „Детелина” и фолклорен танцов състав „Самоков. На сцената бяха показани част от танците, като след това елементите бяха демонстрирани от танцьорите за разучаване от присъстващите деца. Най-добрите получиха награди. Сложните елементи на брейк денса показа Лия Ангелова, а децата пък се опитаха да разучат поне част от трудните стъпки и форми на танца. Възпитаниците на танцова школа „Кати Денс”, освен активни участници в програмата, бяха и помощници за анимацията и за разучаване на танците. Водещите Кати и Крис насърчаваха първите стъпки в разучаване и помагаха за избора на най-добрите.

Аниматори от парти клуб „Синята къща” пък раздаваха балони и на децата на площада. Празникът освен много музика и танци бе пълен със слънце и цветове.