В Ритуалната зала на Община Самоков се състоя традиционното връчване на плакети на родените през 2018 г. бебета | Община Самоков

В Ритуалната зала на Община Самоков се състоя традиционното връчване на плакети на родените през 2018 г. бебета

Покана от името на кмета на общината бе отправена към всички, станали родители през изминалата година. Тази традиция се установи преди 15 години, когато по инициатива на Демократичния съюз на жените се проведе първата церемония. От тогава ежегодно по случай Деня на родилната помощ се връчват плакети с герба на Община Самоков. На тържеството присъстваха общинското ръководство и началника на АГО д-р Спасов.. Кметът Владимир Георгиев поздрави родителите с рожбите им и пожела да растат здрави и щастливи. От своя страна общинското ръководство се стреми да създаде по-добри условия в детските градини и училищата, да направи повече места за отдих, спорт и развлечение за децата. Кметът благодари на екипа на болницата и, че въпреки трудностите, със съвместни усилия се подобрява не само материалната база на болничното заведение, закупува се нова и модерна апаратура, но и усилено се работи за повишаване качеството на предоставяните здравни услуги.

Празнична програма за младите родители и техните бебета представиха децата от ОДЗ “Звънче”.

След тържеството зам. кметовете Васил Сайменов, Люба Кленова и Сия Шехтанова и секретарят на общината Ангелина Вангелова връчиха плакетите на новородените и поздравиха родителите с щастливото събитие.