В Пресклуб България се проведе пресконференция за откриването на сезона в Боровец и за учредяването на фондация “Петър Попангелов” | Община Самоков

В Пресклуб България се проведе пресконференция за откриването на сезона в Боровец и за учредяването на фондация “Петър Попангелов”

Кметът Владимир Георгиев подчерта ангажираността на община Самоков за развитие на целогодишен туризъм в курорта, както и за предвидените инфраструктурни и благоустройствени проекти, които значително ще допринесат за развитието на Боровец.
60% от пистите в курорта Боровец са готови за откриването на сезона утре, 8 декември. До 16 декември лифт карти ще бъдат намалени с 30%.
На 17 декември пък ще бъде официалното откриване на ски сезона. Тогава дневните карти ще бъдат на символична цена от 5 лева по повод 120-та годишнина от основаването на курорта и новия ски сезон.
Всеки, закупил лифт карта в този ден, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти.
Сумите, събрани на 17 декември, ще бъдат дарени на новоучредения Фонд „Петър Попангелов и приятели“, чиято цел е да работи за развитие на детско-юношеския спорт.
За новия сезон е изградена и разширена система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг в ски центровете „Ястребец” и „Ситняково”. Обособена е и специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме“.
Повече информация: http://www.borovets-bg.com/