Aктуална информация за пътната обстановка и снегопочистването в общината | Община Самоков

Aктуална информация за пътната обстановка и снегопочистването в общината

Нормална, предвид ниските температури и на места силния вятър, остава зимната обстановка на територията на община Самоков.Всички улици са проходими в зимни условия. Във всички села на територията на община Самоков е създадена нужната организация по снегопочистване. Междуселищната мрежа е почистена и няма непроходими участъци.
18.01.2018 година
********************************************************************
Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка.
За опазването на личната безопасност и тази на другите участници в движението, изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми, с неизправни акумулатори или без течност за чистачки с добавки против замръзване.
Необходимо е да се шофира със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да не се предприемат резки маневри, както и с повишено внимание при преминаване над мостови съоръжения, където скоростта на движение е традиционно по-ниска.
Пътищата и съоръженията от републиканската мрежа се обработват с разтвори на химикали и сол срещу заледяване във всички области на страната, както и с пясък в зависимост от класа на пътя. Възможно е да се налага затваряне на някои пътни участъци за почистването им, като ограниченията ще са в сила до разчистване на трасето.
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

*******************************************************************

Информация за актуална пътна обстановка може да получите на сайта на Агенция пътна инфраструктура

Препоръчваме: до получаване на информация за отваряне на съответните пътища, да не се предприемат пътувания по проблемните направления, за да не се получават задръствания. Всички автомобили да бъдат оборудвани със зимни гуми, вериги и лопати за сняг. На път да се тръгва с пълен резервоар, а мобилните телефони да са със заредени батерии.

=============================================

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bbКризисен телефон за сигнали от гражданите за снегопочистването – 0889466507 

Снегопочистване на пътната мрежа в община Самоков

А/ РЕПУБЛИКАНСКА ПЪТНА МРЕЖА

Фирма изпълнител и направление 

„СТАНИЛОВ”ЕООД  – Деж. тел.:0882 519 277

Боровец – Самоков – София; околовръстен път Самоков,

Отговорник: Ромео Стойнев – тел: 0888 438 844

Костенец – Радуил – Боровец Отг: РПС Костенец – ръководител Юлия Миркова – тел: 0887 507 986

Самоков – Ихтиман; Самоков – Говедарци – Мальовица; Самоков – Дупница

Отговорник: Светослав Джоргов – тел: 0888 685 820

Самоков – Рельово – Ковачевци – Ярема Отговорник: Йордан Станоев – 0887844825

Районна пътна служба Самоков – р-л Огнян Атанасов – тел:0889 281 214

Б/ ОБЩИНСКА ПЪТНА МРЕЖА

„БКСТРОЙ” ЕООД – Самоков

За гр. Самоков и всички кметства в общината и к.к Боровец

Отговорник: Тони Бараков – тел: 0722 6 63 26; 0885 971767

ДРУГИ ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

ЧЕЗ – ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ тел: 0700 10 010

ЕЛ.ПОДСТАНЦИЯ – дежурен тел: 0722 6 64 00